Bagaimana Untuk Menggunakan Search Engine Dalam Pemasaran

Dalam Search Engine Marketing (SEM), syarikat memberi tumpuan kepada memandu trafik ke laman web mereka. Mereka memahami cara menggunakan pemasaran enjin carian untuk:

 1. Menjana petunjuk baru
 2. Jual Produk
 3. Bina Jenama
 4. Alihkan trafik daripada pesaing

 

Pemasaran Carian

Pemasaran carian adalah tentang membuat senarai keputusan bagi pencari untuk menggali lebih jauh. Senarai ini dicipta oleh enjin gelintar adalah berdasarkan niat pencari. Dalam usia kecerdasan buatan, ini penting untuk direalisasikan.

Sebagai logik model matematik 3D, laman web yang paling mewakili pangkat logik ini dalam senarai. Peringkat pertama yang paling relevan, diikuti oleh yang lain dalam urutan perkaitan. Perkara utama di sini adalah perkaitan. Takrifan perkaitan ini adalah unik kepada setiap enjin gelintar. Terdapat lebih daripada 200 faktor ranking untuk bertemu untuk Google sahaja, untuk setiap laman web. Enjin carian lain mempunyai faktor ranking sendiri, dan tidak terlalu jauh dari Google. Ini bermakna enjin carian akan mengambil semua isyarat ranking dari laman web dan memadaninya dengan halaman lain. Halaman web ranking tertinggi mempunyai skor isyarat peringkat tertinggi. Keputusan ini adalah hasil organik. Enjin carian lain adalah Bing, Yahoo, Baidu, dan Yandex. Dan laman media sosial juga enjin carian yang berkuasa dengan hak mereka sendiri. YouTube, Facebook, Instagram, Pinterest, Amazon, dan Alibaba juga semua enjin carian. Mereka berkaitan dengan pencari di tengah-tengah corong carian. Untuk mendapatkan ulasan, cadangan, dan paparan.

Corong Carian

Corong carian adalah bagaimana pencari akan mencari di enjin carian, seperti berikut: Search Funnel Heatmap Corong carian ini penting untuk difahami. Strategi dalam talian anda bergantung pada corong ini. Kenal pasti kata kunci yang bersesuaian dan tepat dan untuk dirankingkan dalam enjin carian Google. Kemudian anda boleh melakukan pemasaran dalam talian.

Kata Kunci

Kata kunci ialah kata-kata atau kumpulan perkataan yang dicari oleh pencari untuk mencari jawapan kepada soalan mereka. Kata kunci digunakan untuk menyatakan niat pencari. Pencari bermula dengan ayat atau kata-kata pendek. Apabila minat meningkat, kata kunci menjadi lebih panjang. Kata kunci ekor panjang adalah kalimat panjang yang digunakan untuk mencari jawapan yang tepat dan isyarat membeli. Pemasar carian menganalisis pilihan carian kata kunci yang digunakan untuk mencari produk, perkhidmatan, atau maklumat di laman web yang mereka pemasaran. Dan memilih yang terbaik untuk bertindak untuk SEM dan SEO.

Halaman Keputusan Enjin Carian (SERPs)

Hasil carian membuat senarai, yang disebut SERPs. Selalunya akan ada lebih dari 1 halaman, akan beratus-ratus. Setakat Feb 2017, 96% lalu lintas carian Google pergi ke laman web yang berada di peringkat pertama pada SERP. Oleh itu, laman web yang berpangkat di halaman pertama mendapat semua lalu lintas internet. Laman keputusan enjin carian organik (SERPs) bernilai satu tan wang untuk perniagaan. Terdapat kira-kira 22 juta pengguna internet di Malaysia. Sehingga Julai 2017, 96.5% daripada mereka menggunakan Google untuk mencari. Hanya 2% menggunakan Yahoo, penggunaan Bing 1% dan 0.14% menggunakan Baidu untuk dicari. Jadi SERPs Google adalah yang paling relevan untuk perniagaan di Malaysia. Begitu juga anda di halaman pertama SERPs Google untuk produk atau perkhidmatan anda? Ingat, 96% trafik Google adalah dari halaman pertama SERPs. SERP Google mempunyai paling banyak, 4 senarai berbayar di bahagian atas SERP, dan tiga di bahagian bawah SERP. Penyenaraian organik berada di tengah-tengah SERP. Penyenaraian berbayar adalah iklan yang dibuat melalui Adwords; hari ini dipanggil pemasaran enjin carian. Penyenaraian organik adalah kandungan yang paling relevan atau berguna dari laman web. Penyenaraian organik dilakukan dengan baik, adalah pengoptimuman enjin carian.

Search Engine Marketing (SEM)

Matlamat SEM adalah untuk meletakkan penyenaraian yang dibayar di bahagian atas SERPs, yang menangkap niat pencari. Jika pencari mengabaikan penyenaraian itu, itu bermakna ia adalah usaha yang sia-sia untuk masa dan wang yang dilaburkan.  Sistem pembayaran yang digunapakai dalam SEM kebiasaanya adalah PPC (Pay Per Click) atau Pay Per Impression. Untuk PPC adalah sistem pembayaran iklan dengan perkiraan berdasarkan berapa banyak Click yang dapat dilakukan oleh pelanggan yang click ke iklan tersebut. Pay Per Impression sistem periklanannya lebih kepada berapa kali penayangan iklan tersebut.

Ini memerlukan penyasaran yang tepat, penulisan iklan dan halaman pendaratan yang baik untuk menutup pencari. Jika pencari, tidak menukar untuk membeli di halaman pendaratan, sekali lagi, ia adalah satu lagi penyenaraian yang dibazirkan. CTR dan CTA adalah pengukuran penting atau KPI untuk SEM. Usaha pemasaran semula juga memainkan peranan penting dalam SEM. Dan perlu mematuhi dasar pengiklanan peribadi Google. Tidak perlu dikatakan, anda memerlukan pasukan bersepadu untuk melaksanakan SEM ke KPI anda.

Pengoptimuman Enjin Carian (SEO)

SEO adalah percubaan perniagaan untuk berada pada halaman pertama SERPs. Menjadi laman web terbaik dengan isyarat terbaik untuk SERPs. Ini memastikan mereka mendapatkan sebahagian besar trafik Google ke laman web mereka. Dengan melakukan SEO dengan baik, perniagaan mendapat:

 1. Kedudukan yang konsisten pada halaman pertama yang membawa kepada kepercayaan pelanggan kepada perniagaan mereka
 2. Mendapat jus SEO untuk kedudukan jangka panjang
 3. Dapat membawa lebih keuntungan kepada perniagaan
 4. Lebih banyak trafik ke perniagaan mereka

Ayat yang muncul dengan keteraturan yang tinggi dalam laman web tidak lagi penting. Kini terdapat lebih daripada 200 faktor ranking, untuk menjadi satu halaman SERP untuk istilah carian. Kedudukan laman web menjadi lebih mencabar kerana kecerdasan Buatan (AI). AI membuat enjin pencarian, lebih-lebih lagi, lebih bijak mengenai perkaitan keputusan laman web kepada niat pengguna. Untuk mengucapkan kata kunci sebagai kata kunci untuk kata kunci ini, pemasar carian membuat artikel yang membawa makna kata kunci ini.

Penyenaraian Kedudukan Organik SEO

pemasaran enjin carian Pakar SEO perlu:

 1. Menyelidik perkara asas
 2. Membina senarai rujukan untuk dihubungkan
 3. Pastikan semua elemen laman web diselaraskan dengan kata kunci
 4. Memastikan laman web tersebut berstruktur dan diposisikan untuk prestasi tinggi.

Sedang sesetengah hari ini dianggap sebagai sesuatu yang baru, iaitu Crawler atau labah-labah, yang menggunakannya di Internet dan memulakannya dalam pangkalan data, a.k.а. indeks. Walau bagaimanapun, matlamat pemasar carian adalah untuk membuat keputusan sebagai sesuatu yang terbaik untuk faktor ranking yang dipilih. Setiap enjin carian mengikuti algoritma yang berbeza untuk laman web ranking. Tetapi setiap enjin carian mempunyai matlamat yang sama, memberi setiap pencari hasil yang paling relevan mungkin. Jadi jika pemasar carian mengoptimumkan laman web untuk niat pelawat, kejayaan yang lebih besar akan dinikmati di SERPs. Anda tidak pernah tahu berapa banyak lalu lintas yang anda dapat mengembangkan perniagaan.

Summary
Agensi Pemasaran Digital dan SEO
Service Type
Agensi Pemasaran Digital dan SEO
Provider Name
Kognifi Sdn Bhd,
Suite 8-1, 8-2, Level 8, Menara CIMB,No. 1, Jalan Stesen Sentral 2, KL Sentral,Kuala Lumpur-50470,
Telephone No.+603-2148 4848
Area
Malaysia
Description
Agensi Pemasaran Digital dan SEO. Kognifi adalah sebuah agensi pemasaran digital di Malaysia yang pakar di dalam membangun dan mereka bentuk laman web dengan fungsi SEO. Mahukan laman web anda dijumpai di enjin carian? Hubungi kami sekarang.
Call 2 Enquire
%d bloggers like this: