Pemasaran melaui jualan secara langsung atau melalui penulisan artikel, cara ini masih lagi diguna pakai dan menjadi alat pemasaran yang hebat. Pemasaran melalui video aadalah cara terbaru yang diguna pakai oleh pemilik laman web perniagaan atas talian. Cara ini adalah kerana alat web 2.0 yang popular dimana komunikasi dianggap sebagai cara yang paling berkesan dalam pemasaran atas talian. Terdapat beberapa laman web untuk perkongsian video yang membantu pemilik perniagaan untuk berkongsi video mereka diantara satu sama lain. Ini adalah sebahagian dari stratergi menggunakan pemasaran melalui video dalam perniagaan atas talian.

 

Cara video pemasaran secara atas talian?

Perkongsian video telah menjadi alat yang sangat berguna untuk pemasaran dalam talian.

Pemasar menggunakannya secara meluas untuk memasarkan laman web perniagaan dalam talian mereka dengan bantuan video pemasaran. Ia adalah medium pemasaran dalam talian yang mudah dan berpatutan yang boleh menarik trafik ke laman web anda. Semua yang diperlukan dalam video pemasaran, adalah sedikit pengetahuan tentang kamera, beberapa idea kreatif untuk mengonsepkan video anda dan sambungan Internet yang juga akan membantu anda memuat naik video dan berkongsi video dalam talian. Walaupun banyak laman web yang menggunakan video pemasaran untuk mempopularkan laman web mereka, hakikatnya banyak laman web masih teragak-agak untuk memanjakan diri dalam bentuk video pemasaran dalam talian ini. Dengan tidak menggunakan alat pemasaran internet yang hebat dan interaktif, mereka sebenarnya menyekat medium penjanaan lalu lintas yang menakjubkan untuk laman web mereka.

Kognifi Video Marketing - Sharing

 

Video Pemasaran

Video pemasaran hari ini, juga digunakan untuk mendapatkan kedudukan enjin carian teratas. Enjin carian utama seperti Google kini menawarkan alat, yang akan membantu mengindeks video anda dan juga mendapatkannya disenaraikan dalam enjin carian. Pemasar boleh menyiarkan video mereka di beberapa tapak video yang membolehkan anda menyiarkan video anda secara percuma. Sebenarnya, anda juga boleh menambah pilihan untuk menerima komen dan ucapan pada video anda, ini akan membantu dalam menilai populariti video anda dan juga akan membantu anda mempelajari tindak balas penonton anda untuk amalan masa depan.

Anda tidak perlu pakar fotografi atau rakaman video untuk menggunakan alat pemasaran dalam talian ini. Anda boleh membuat video apa-apa hak daripada persidangan akhbar yang dianjurkan kepada persembahan PPT profil syarikat anda dan menyiarkannya secara Online. Klip kecil yang menerangkan maksud laman web anda juga cukup. Anda boleh menyiarkan satu video dan memasarkannya dengan baik, atau terus memaparkan beberapa video pada bila-bila masa. Ini juga akan membantu dalam tujuan promosi anda.

 

4 sebab untuk menggunakan video pemasaran

kognifi_vid-marketing_why-you-should-use-vid

Sebab 1:  Video Berkomunikasi Secara Seluruh

Video adalah semata-mata, cara terbaik untuk berkomunikasi dengan orang. Ia mudah dan selesa digunakan. Ia menarik – orang cenderung ingin menontonnya. Dan ia menyediakan komunikasi lengkap, penuh dengan kehalusan, nuansa, emosi, dan isyarat bukan lisan. Jika tujuan anda adalah untuk menyambung dan berkomunikasi dengan orang, maka video perlu menjadi antara alat yang anda gunakan.

 

Sebab 2: Video Melengkapi Teks dan Imej Anda

Video tidak perlu berdiri sendiri dan bercakap untuk dirinya sendiri di YouTube atau Vimeo, semuanya ditandai sebagai penjana utama pasif (walaupun itu juga penggunaan video yang hebat). Sebaliknya, buatlah sebahagian daripada pakej; reka bentuknya untuk berfungsi sebagai pelengkap kepada teks dan imej anda yang sedia ada.

Di laman web anda, dalam catatan blog anda, dalam e-mel anda, dan di halaman pendaratan anda, video memperkuat mesej anda. Ia menanam semula dan membawakan semua perkataan dan grafik anda untuk berkomunikasi.

 

Sebab 3: Video Pemasaran Mudah dan Murah

video pemasaran

Video berkualiti rendah boleh mengancam kredibiliti mesej. Begitu juga, video boleh dihasilkan dan sangat digilap. Oleh itu, anda tidak memerlukan bajet empat, lima, atau enam angka. Anda tidak perlu mengupah syarikat pengeluaran profesional. Video pemasaran sebagai cara yang lebih mudah dan lebih murah daripada yang anda fikirkan.

Anda mungkin sudah memiliki apa yang anda perlukan untuk bermula. Kebanyakan pelanggan e-mel video kami menggunakan iPhone atau Droid mereka, kamera Flip mudah atau kamkod, atau kamera menunjuk-nunjuk atau menembak atau DSLR yang juga menangkap video. Anda boleh membeli pelantar yang benar-benar sejuk untuk melampirkan ke iPhone atau iPad anda untuk meningkatkan video dan audio.

Untuk video di atas, serta untuk video dalam surat berita kami, kempen titisan, jawatan blog, halaman pendaratan, dan laman web, saya menggunakan gabungan tiga alat yang sangat mudah.

 

Sebab 4: Pelbagai cara untuk menggunakan video pemasaran

kognifi_vid-marketing_start now

Tidak kira tujuan atau misi perniagaan atau organisasi anda, video boleh digunakan dalam banyak cara dalam pemasaran anda. Sekali lagi, ia dapat menghidupkan sebarang mesej di laman web anda, di blog anda, dalam e-mel anda, atau pada halaman pendaratan anda. Ia boleh digunakan untuk menjana minat, memupuk hubungan, menukarkan petunjuk, mengekalkan pelanggan, melatih kakitangan dalaman, merekrut anggota baru, menghargai penghargaan, kemas kini urus niaga saham, atau apa-apa lagi.

Empat jenis video mudah yang anda mungkin buat:

  • Peribadi, bercakap kepala video
  • Video testimoni pelanggan
  • Video demonstrasi produk
  • Video tangkapan skrin

Sekiranya anda tidak menggunakan video, sudah tiba masanya untuk bermula. Jika anda sudah meletakkan jari kaki anda di dalam air, sudah tiba masanya untuk melompat masuk. Sebelum anda mula, lebih cekap dan yakin anda akan menjadi.

 

 

 

Summary
Agensi Pemasaran Digital dan SEO
Service Type
Agensi Pemasaran Digital dan SEO
Provider Name
Kognifi Sdn Bhd,
Suite 8-1, 8-2, Level 8 Menara CIMB,,No. 1, Jalan Stesen Sentral 2, KL Sentral,Kuala Lumpur-50470,
Telephone No.(+60)3 2298 8440
Area
Malaysia
Description
Agensi Pemasaran Digital dan SEO. Kognifi adalah sebuah agensi pemasaran digital di Malaysia yang pakar di dalam membangun dan mereka bentuk laman web dengan fungsi SEO. Mahukan laman web anda dijumpai di enjin carian? Hubungi kami sekarang.
Call 2 Enquire
%d bloggers like this: