Bagaimana laman web mudah alih membantu pemilik perniagaan?

 

Pada masa kini, pemilik perniagaan memerlukan laman web mudah alih untuk perniagaan mereka. Pada akhir tahun 2016, terdapat 2 billion pengguna telefon mudah alih di seluruh dunia. Ini adalah 400% peningkatan dalam masa sedekad dan akan terus meningkat. 80% pengguna internet menggunakan akses daripada telefon pintar mereka. Mereka akan mencari laman web yang mempunyai reka bentuk yang responsif.

 

Laman web mudah alih ialah sebuah laman web yang boleh diadaptasi ke saiz peranti telefon pintar dan tidak memerlukan akses ke komputer. Pengguna akan dapat akses ke laman web yang sedia ada namun dalam rupa bentuk berlainan mengikut saiz skrin telefon pintar. Proses bacaan dan menatal diadaptasi ke rupa telefon mudah alih. Gambar dan video pula disusun ke rupa bentuk paparan. Laman web ini bersaiz lebih kecil, diproses lebih laju dan halaman akses lebih lancar. Reka bentuk laman web mudah alih responsif akan mengaktifkan ciri-ciri laman web mudah alih ini. Sesetengah bisnes ada menggunakan laman web yang telah disesuaikan kepada paparan yang lebih kecil.  Sesetengah bisnes pula menggunakan aplikasi mudah alih, memerlukan pengguna untuk memuat turun aplikasi dan lihat laman web tersebut.

 

 

 

Reka Bentuk Laman Web Mudah Alih Responsif

 

kognifi_mudahAlih_pengguna-internet

Reka bentuk laman web responsif yang dibina adalah satu pilihan yang terbaik. Produk akan dikemaskini sekali sahaja. Sekuriti dan ketepatan informasi akan difokuskan kepada satu laman web sahaja. Beberapa laman web yang berisi kandungan yang sama akan mencetuskan kekeliruan daripada proses kemas kini yang tidak menentu. Reka bentuk web responsif ini (RWD) adalah sangat sesuai dengan laman web mudah alih.

 

 

 

Teknologi baru seperti AMP membolehkan laman web berjalan dengan lebih lancar dan laju. PWA juga sedang membuat kemajuan ke dalam dunia laman web mudah alih. Teknologi ini masih baru. Standard terkini untuk laman web mudah alih ini ialah RWD. Semua perniagaan memerlukan laman web mudah alih untuk tujuan jualan dan pemasaran.

 

 

 

Laman Web Mudah Alih Melangkaui Jangkauan

 

Selain mempunyai laman web mudah alih dan reka bentuk laman web yang menarik, reka bentuk promosi dan tindakan pengguna di dalam laman web juga haruslah bersifat mobility. Pada masa kini, pelanggan sentiasa dengan telefon pintar mereka. Straterginya disini adalah untuk mencapai semua pelanggan yang mempunyai telefon bimbit dan menarik minat mereka. Semua hubungan komunikasi dan call to action, penghantaran email, penulisan artikel dan entry semuanya terjadi di telefon pintar.

 

Bagaimana laman web mudah alih dapat mengubah dunia perniagaan? Bagaimana untuk memastikan perniagaan anda tidak ketinggalan ke belakang? Semua pemilik perniagaan hendaklah sentiasa mencari peluang dan ruang untuk mengembangkan perniagaan mereka dan stratergi pemasaran yang berkesan. Pada tahun 2016, telefon pintar dan tablet digunakan untuk melayari seluruh pelayaran desktop di seluruh dunia buat pertama kali. Satu trend yang tidak boleh diabaikan. Pada setiap tahun berlaku peningkatan kepada jumlah penguna telefon pintar dan tablet. Jadi, setiap ahli perniagaan hendaklah sentiasa mengutamakan pengguna telefon pintar.

 

 

 

Bayangan semula proses jualan

 

Proses yang dilaporkan ini juga akan dipengaruhi oleh kesan yang besar di dalamnya dan lain-lain yang mudah alih diselamatkan. Dengan 82% jumlah penggunaan akan bertukar kepada pencapaian mereka untuk mempengaruhi gangguan mereka apabila mereka berada di tempat yang betul. Penggunaan telefon pintar bergantung pada setiap saat apabila mereka berhenti. Penyelidikan menunjukkan 39% daripada jumlah pelanggan membaca ulasan untuk membaca di awal, dengan jumlah ini masuk ke 54% untuk pembeli dalam talian.  Beliau berupaya mengeluarkan data mudah alih dalam jualan yang sangat menarik kerana mereka telah mengutamakan dan membandingkan produk. 93% maklumat yang menggunakan telefon bimbit untuk penyelidikan kemudiannya akan dibeli.
 

 

 Satu kajian mendapati terdapat 35% transaksi eCommerce mengunakan telefon pintar. Telefon pintar telah memudahkan pengguna untuk melakukan transaksi. 845 daripada pengguna telefon pintar dan tablet menggunakan alat peranti mereka untuk menonton televisyen, dan ini telah membuka peluang yang besar dalam pengiklanan antara kedua-duanya.

 

 

 

Skala Media Sosial

 

kognifi_mudahAlih_social-media

Ia adalah mustahil untuk mengabaikan impak yang dibangkitkan pada sosial sosial. Penyelidikan bersambung adalah sebanyak 1.65 bilion orang yang menyumbang sekitar 1,968 bilion pesakit dengan jumlah wang yang diperlukan. Jumlah ini besar, dan satu petunjuk bahawa media adalah media yang lebih sederhana. Dan yang paling penting dalam perniagaan anda akan menjadi lebih baik. Bayangkan betapa pentingnya kempen media sosial mudah alih untuk perniagaan anda.

 

 

 

Pemasaran Emel dan Reka Bentuk Laman Web Mudah Alih Responsif

 

kognifi_mudahAlih_pemasaran-email
Pemasaran e-mel adalah pemasar dan pemasar yang memaparkannya sebagai ‘tidak’ atau mungkin sekali lagi melihat keterangan di luar sana untuk maklumat lanjut. Mengkritik para pengkritik, 89% daripada pemasar masih menganggap saluran utama mereka untuk memimpin gene. Dan satu laporan dari 2015 menjangkau 69% daripada peranti dibuka pada peranti pintar.

 

 
Aspek-aspek bantuan yang dibuat oleh e-mel ini bermaksud mengatasi masalah ini dan menyemak surat mereka sepanjang masa. Oleh itu, jika anda mahu kempen anda dan anda tidak akan berjaya, mereka akan menjadi lebih baik. Walaupun ramai pengguna akan melihat ciri-ciri mereka, 25.4% akan memaparkan kejayaan mereka menerusi laman web mereka. Oleh itu adalah penting untuk membuat kesan pertama yang besar pada e-mel.

 

 

 

Memanfaatkan pendekatan laman web mudah alih

 

Ia akan menjadi tidak adil untuk mengatakan bahawa perniagaan dan jenama tidak dapat dipertimbangkan sebelum ini untuk permulaan pertama mudah alih. Banyak laman web kini responsif mudah alih. Tapi adakah mereka bergerak dahulu? Adakah kandungan mereka dibentangkan di skrin kecil? Adakah laman web mereka laman web memuatkan kelajuan tinggi? Adakah imej dan video mereka lebih kecil dan dioptimumkan untuk skrin kecil?

 

 

 

Carian di telefon mudah alih

 

kognifi_mudahAlih_kemudahan
Lebih daripada separuh daripada talian online, yang number dalam trilion, tempat di mana sahaja dan di mana-mana. Lebih daripada yang anda perlukan adalah dengan menggunakan perkhidmatan analisis Google daripada beberapa peranti. Reka bentuk web responsif telah menjadikannya untuk syarikat-syarikat fesyen mudah alih pertama yang berfungsi untuk mobiliti. Memandangkan pengguna lebih bergantung pada telefon bimbit, terutamanya golongan muda yang telefonnya tidak pernah jauh, pakar mengatakan bahawa strategi pertama mudah alih perlu menjadi keutamaan.

 

 

 

Pelaburan dalam pertumbuhan benar-benar harus memberi tumpuan kepada pasaran mudah alih
kata Gene Alvarez, seorang penganalisis dengan syarikat penyelidikan teknologi Gartner. Aplikasi menjadikannya lebih mudah untuk mendapatkan hadiah dan mempunyai nada yang sangat penting untuk disesuaikan dengan keperluan anda. Kesederhanaan apa yang akan dilancarkan dalam masa yang singkat tidak dapat dikurangkan dalam masa yang lama.

 

 

 

Pengguna lebih Muda

 

Strategi pertama mudah alih juga menjadikannya lebih mudah untuk dijadikan lebih baik untuk pelanggan. Untuk sesetengah perniagaan, para pelawat dalam talian akan mendapat lebih banyak maklumat. Berapa peratus pelanggan anda dalam kumpulan pertama mudah alih ini?

 

 

 

Mana-mana mereka adalah seperti yang tidak mahu menjejaki masa semua barang dagangan. Ia dipaparkan di telefon pintar atau tablet adalah penjual teratas. Butang beli satu sentuhan sangat berjaya. Ia mengenai pembelian yang cepat dan mudah, tanpa geseran. Walaupun sesetengah pembeli tidak membeli dari harga mereka, mereka menggunakannya untuk mendapatkan harga, kemudian dimasukkan ke komputer, sama ada menjual atau menjual, menghasilkan jualan.

 

 

 

Kesimpulan

 

 

 

 

Pendekatan awal pendekatan yang lebih baik adalah perkara biasa yang membuktikan bahawa segmen utama yang dibawa oleh para pengguna membawa. Mana-mana jenama di pasaran berada di bawah ancaman sekiranya mereka tidak memainkan peranan ini terlebih dahulu dengan serius. Dan sebagainya adalah lebih baik lagi dalam bidang ini.
Laman web pertama mudah alih yang responsif adalah sesuatu yang tidak berguna tetapi ia bukan sesuatu yang rumit, lebih baik daripada yang lain dalam perniagaan dalam talian yang rumit. Komunikasi yang komprehensif, rasional dan komunikasi yang tersambung, sosial dan strategi sosial yang penting adalah taktik pemasaran mudah alih yang penting untuk masa depan yang dibangkitkan.

 

 

 

Summary
Agensi Pemasaran Digital dan SEO
Service Type
Agensi Pemasaran Digital dan SEO
Provider Name
Kognifi Sdn Bhd,
Suite 8-1, 8-2, Level 8 Menara CIMB,,No. 1, Jalan Stesen Sentral 2, KL Sentral,Kuala Lumpur-50470,
Telephone No.+603-2148 4848
Area
Malaysia
Description
Agensi Pemasaran Digital dan SEO. Kognifi adalah sebuah agensi pemasaran digital di Malaysia yang pakar di dalam membangun dan mereka bentuk laman web dengan fungsi SEO. Mahukan laman web anda dijumpai di enjin carian? Hubungi kami sekarang.
Call 2 Enquire
%d bloggers like this: