Agensi pemasaran digital membuat :

 1. Pergi ke pelan pasaran untuk talian, untuk produk atau perkhidmatan
 2. Perjalanan pelanggan merentasi media dalam talian dan saluran jualan
 3. Membuat kandungan digital seperti:
  1. Gambar, video, muzik, dan animasi
  2. Artikel dan slogan untuk penglibatan dalam talian
  3. Jingles dan kesan bunyi lain
 4. Merancang tindakan kempen untuk media dalam talian
 5. Memerlukan pelan pemasaran dan memantaunya
 6. Menguruskan pelan dan matlamat untuk kempen

Apakah itu Agensi Pemasaran Digital?

Agensi pemasaran digital mendapat maklumat ringkas dari pelanggan. Agensi dan pelanggan bersetuju dengan rancangan dan tujuan pemasaran. Semua pihak membeli rancangan dan arahan yang sama.

Agensi Pemasaran Digital di Malaysia

Agensi pemasaran digital berasal dari:
 1. Agensi rekaan web
 2. Agensi pengiklanan carian
 3. Agensi pengiklanan tradisional

 

Agensi Rekaan Web

Reka bentuk laman web reka bentuk dan membuat laman web. Sebagai contoh, klien agensi pengiklanan akan meminta laman web. Agensi akan menghantar kerja ini kepada agensi reka bentuk web.

 

Agensi Pengiklanan Carian

Agensi pengiklanan enjin carian yang digunakan untuk membuat iklan untuk pencarian dalam talian. Mereka juga melakukan SEO untuk mendapatkan tapak untuk berada di halaman pertama dalam hasil carian. Mereka melakukan perancangan iklan dengan Google dan Yahoo. Agensi pengiklanan melepasi kerja ini kepada syarikat-syarikat ini.

 

Agensi Pengiklanan Tradisional

Agensi pengiklanan berpindah ke digital. Ini semula jadi untuk perniagaan. Sebagai bacaan dalam talian menjadi popular. Lebih banyak lagi di telefon bimbit.

 

Media Sosial dan Penerbitan

Akhbar bergerak dalam talian. Perancang media perlu menyesuaikan diri dengan skrin kecil. Oleh kerana kreatif agensi sedemikian disesuaikan dengan. Oleh kerana ruang dalam talian mempunyai banyak saiz skrin kecil.

 

Agensi Pemasaran Digital

Hari ini, sebuah agensi pemasaran digital di Malaysia melakukan pelbagai kerja dalam talian. Dari reka bentuk web, carian dan pengiklanan dalam talian, ke pengiklanan luar talian dalam cetak dan TV. Sesetengah fokus hanya pada kerja dalam talian. Pengiklanan luar talian diberikan kepada agensi lain. Ada yang hanya menjalankan kempen pemasaran dalam talian. Dan beberapa kempen dalam talian ke luar talian (O2O).

Impak Agensi Pemasaran Digital dalam Bisnes

Agensi pemasaran digital masih belum memberi kesan kepada perniagaan di Malaysia hari ini. Oleh kerana penggunaan dalam talian semakin meningkat, pengiklanan dalam talian perlu melakukan lebih banyak lagi untuk memainkan peranan kritikal. Mempengaruhi pengguna telah menjadi lebih mudah dan sukar pada masa yang sama.

Kepercayaan

Ia telah menjadi lebih mudah untuk menjangkau pengguna kerana telefon pintar. Sukar untuk meyakinkan, kerana pengguna boleh menyemak dan mengesahkan dengan pantas. Bonus itu adalah dalam talian sekarang membolehkan penglibatan yang jujur dengan pengguna. Dan agensi pemasaran digital perlu memastikan komunikasi menarik. Dan juga tepat. Amanah adalah kata kunci sekarang.

Segalanya dan apa saja kini boleh diakses secara dalam talian. Boleh diverifikasi. Perhatian menjangkau lebih pendek. Dan agensi pemasaran digital akan lebih menghiburkan dengan amanah.

 

Media Baru

Video, audio, visual, dan permainan. Ini adalah pemikat dan pemegang perhatian baru. Menjejaki prospek merentasi laman web dengan pemasaran semula. Mendapat tindakan. Memberi hasil. Agensi pemasaran digital yang menyedari bahawa kebencian adalah kunci, menang.

Perniagaan harus memandu interaksi dalam talian untuk berjaya dalam talian. Dan bekerjasama dengan agensi pemasaran digital mereka untuk mendapatkan jualan mereka.

 

Pengiklanan Dalam Talian dan CTA

Dan untuk mendapatkan kejayaan dalam talian, sama ada laman web peringkat pertama dalam pencarian, atau mereka perlu membayar untuk mengiklankan secara dalam talian. Sama ada di Google, Facebook. Instagram atau Youtube, perniagaan mesti muncul kepada pencari dalam hasil carian. Dan pencari bertindak atas hasilnya dan pergi ke laman web ini. Dan apabila di tapak, panggilan untuk tindakan (CTA) perlu disediakan untuk memastikan aliran untuk memeriksa atau meminta.

Penangkapan jualan atau plumbum adalah matlamat pemasaran digital. Kemudian hanya kerja pemasaran digital, apa-apa pun.

Elemen Agensi Pemasaran Digital

Agensi pemasaran digital mencampur unsur-unsur dalam talian yang berbeza bersama-sama. Ini mengurangkan geseran pengguna. Dan meningkatkan kelenturan pengguna.

 1. Pengoptimuman enjin carian
 2. Pengiklanan mesin carian
 3. Pemasaran media sosial
 4. Pemasaran e-mel
 5. Tarikan multimedia
 6. Permainan yang immersive
 7. Aliran kerja bentuk yang immersive
 8. Analisis data

 

Berikut adalah proses pemasaran di mana elemen-elemen ini berfungsi bersama.

 1. Penemuan
 2. Membandingkan dan membina
 3. Mengambil tindakan

 

Dalam satu cara atau sebaliknya, semua lapan unsur dalam talian perlu berada dalam proses pemasaran.

Kebanyakan perniagaan menggunakan agensi pemasaran digital untuk berkomunikasi dengan pasaran sasaran. Agensi ini mengetahui teknik dan analisis data untuk penargetan. Agensi terbaik akan memberikan ROI terbaik kepada perniagaan.

 

Kebolehan Agensi Pemasaran Digital

Agensi pemasaran digital perlu berada di atas trend teknologi yang digunakan. Mereka mesti tahu apa pilihan mengganggu yang ada untuk mengembangkan perniagaan anda yang terpantas. Ia mesti menjadi pemasaran digital dan syarikat kejuruteraan juga, seperti Kognifi. Ini adalah untuk membolehkan tahap penggunaan teknologi yang lebih tinggi untuk pelanggan. VR, AI, Chatbots, dan AR adalah semua teknologi baru yang digunakan untuk pemasaran.

Agensi perlu memahami analitik dan tahu cara menerapkannya. Ini termasuk analitik Google Analytic dan Facebook. Analisis pemasaran e-mel adalah alat yang hebat juga. Agensi pemasaran digital perlu memahami jenama dan bagaimana merek dalam talian. Ini termasuk fail logo, pembungkusan dan tipografi untuk kegunaan dalam talian.

Agensi pemasaran digital kini merupakan cara yang paling kos efektif untuk kerja-kerja yang dilakukan.

Pemasaran Digital dan Media Sosial

Saluran media sosial sangat baik untuk mewujudkan kesedaran. Mereka dapat mencapai khalayak sasaran. Agensi digital perlu memahami bila menggunakan pelbagai media sosial. Pemasaran yang dilakukan di media sosial boleh menjadi beberapa jenis. Dan pengiklanan dan perhubungan awam adalah umum di sini. Saluran ini boleh mengarahkan trafik ke laman web perniagaan.

Halaman media sosial dengan sendirinya bukan pilihan terbaik. Ini kerana laman web perlu mengemaskini setiap masa untuk mendapatkan trafik. Ini bermakna pemilik perniagaan perlu melabur dalam kemas kini harian. Sama ada melalui kakitangan sepenuh masa atau pengiklanan. Ia adalah pilihan mahal dalam jangka panjang. Dan media sosial akan menutup atau melumpuhkan mana-mana halaman berdasarkan sebarang aduan.

Sebuah laman web yang dimiliki oleh perniagaan adalah pilihan terbaik. Satu-satunya kaedah untuk mematuhi adalah dengan kerajaan. Perniagaan boleh melakukan apa sahaja yang disukainya. Ia adalah sekeping hartanah dalam talian. Seorang pelanggan jualan 24/7 atau kedai, dalam talian. Agensi pemasaran digital yang baik akan mengetahui bagaimana untuk membina dan mengoptimumkan perniagaan di laman web ini. Dan dilakukan dengan baik, lalu lintas akan datang pada bila-bila masa dari mana-mana sahaja. Dan tiada pengiklanan atau penglibatan harian diperlukan.

 

Kempen Pemasaran Digital

kognifi_digital-mak_campaign-1024x515

Agensi pemasaran digital yang baik boleh memacu kempen dalam talian untuk tempoh masa. Perkara pemasaran standard seperti kedudukan, visual, papan cerita dan perancangan media. Iklan, PR, dan permainan untuk menjalankan kempen. Matlamat perlu menjadi sebahagian persamaan.

Agensi Pemasaran Digital di Malaysia dalam Ringkasan

agensi pemasaran digital

Agensi pemasaran digital yang melakukan semua, dari SEO, reka bentuk web hingga kempen sedikit. Untuk mengenal pasti bakat untuk ini memerlukan masa, dan pada masa yang sama, orang lain akan melakukan kerja. Cara terbaik untuk mencari rakan kongsi pemasaran digital yang betul adalah dari hasilnya. Malaysia berada pada kedudukan ekonomi digital, menurut HBR. Agensi Pemasaran Digital di Malaysia perlu bersedia untuk letupan ini. Dan semakin terintegrasi secara menegak mereka, kedudukannya lebih baik.

 

 

 

Call 2 Enquire
%d bloggers like this: