Untuk mengatakan bahawa Facebook memainkan peranan yang besar dalam hidup saya adalah pernyataan yang kurang tepat, dan saya pasti kerana pernyataan ini ditujukan  kepada mana-mana pengurus media sosial yang lain. Bukan sahaja saya menggunakannya untuk terus berhubung dengan rakan dan keluarga – tetapi saya selamanya menambah kandungan ke salah satu daripada banyak halaman yang saya admin, sama ada untuk diri sendiri atau pelanggan. Bayangkan saya terkejut dan isu penutupan media sosial ini berlaku? Apabila saya cuba masuk ke Facebook pada satu pagi dan menerima mesej berikut::

“Akaun Facebook anda telah dinyahaktif”

Akaun saya dinyahaktif? Apa maksudnya?

Saya cuba untuk log masuk dengan menggunakan pelayar yang lain namun saya masih terima mesej yang sama. Fасеbооk menyahaktifkan akaun saya!

 

Akaun Facebook dan Instagram dinyahaktif

Facebook membekalkan laman penyerahan borang untuk mereka yang ingin menulis ke Facebook tentang akaun mereka yang tidak disengajakan, dan saya menghantar e-mel kepada mereka pada dasarnya bertanya mengapa akaun saya dimatikan dan bagaimana saya boleh mendapatkan akses kembali ke banyak halaman yang saya admin untuk.

Saya menjelaskan bahawa saya menguruskan pelbagai halaman untuk pelanggan, dan sentiasa menyedari tentang kandungan yang saya hantar – selepas semua, ibu bapa saya berada di Facebook juga. Selepas menghantar e-mel kepada mereka, saya menghantar e-mel kepada rakan-rakan dan menjelaskan apa yang berlaku. Terima kasih kepada kemampuan Facebook, kebanyakan kawan saya hanya dapat dihubungi oleh saya di Facebook. Jawapan yang saya terima daripada e-mel tersebut dikelaskan kepada tiga kategori berbeza:

 

Sebab di sebalik penutupan media sosial?

Adakah kerana saya menulis mengenai isu politik (Saya sukakan Rоn Paul dan berkongsi mengenai #OWS)

Mungkin ada yang melaporkan anda..

Saya membaca beberapa artikel oleh orang lain yang mempunyai akaun mereka dilumpuhkan untuk mengetahui mengapa saya tiba-tiba ditarik – tanpa memberi amaran saya perlu tambah. Tarikh penerbitan pada artikel merangkumi sepanjang hayat Facebook, menunjukkan bahawa syarikat itu selama-lamanya berada di kempen di belakang tabir untuk melumpuhkan akaun mengikut budi bicara mereka.

Saya dapati beberapa artikel oleh blogger terkenal atau wartawan, termasuk Roger Ebert, Robert Scoble, dan Stan Shroeder (Mashable). Ramai pengguna Facebook berprofil tinggi mempunyai profil dan / atau halaman mereka tidak lama lagi selepas Facebook mengetahui siapa mereka kurang upaya. Bagi yang lain, kami pada dasarnya sendiri.

Membaca artikel-artikel ini tidak menimbulkan banyak harapan kepada saya atau keadaan saya. Kesedaran tentang apa yang saya kalahkan juga mula ditetapkan. Selama bertahun-tahun saya mengalami kemalangan komputer, dicuri, hilang, dan lain-lain dan bergantung pada Facebook untuk menjadi tuan rumah semua foto perjalanan dan parti saya. Laman web ini tidak akan berada di mana-mana masa tidak lama lagi, jadi mengapa tidak memuat naik semua gambar saya di Facebook untuk rakan-rakan dan keluarga saya untuk melihat mengikut budi bicara mereka? Terdapat lebih daripada 2000 foto, video yang tidak terkira, catatan blog (nota), dan semua kenalan (saya masih belum dapat menyambung semula dengan ramai yang semuanya hilang apabila Facebook melumpuhkan akaun saya). Ini bertujuan untuk menjadi keadaan yang sangat suram kerana saya lebih menyedari apa yang telah hilang.

Saya terpaksa mendapatkan semula akses ke Facebook untuk menguruskan halaman untuk pelanggan saya, dan juga untuk perusahaan saya sendiri. Banyak akses pentadbir halaman saya telah dikongsi dengan rakan kongsi dan mudah disandarkan dengan akaun Facebook yang baru yang saya buat secara rancak, mengutuk Facebook di bawah nafas saya ketika saya mendirikan akaun baru. Sesetengah akses laman admin facebook dikongsi dengan pelanggan saya, yang saya terpaksa menghubungi mereka untuk menambah saya dengan akaun baru saya. Mereka semua bertanya “Mengapa akaun anda menjadi kurang upaya?” Dan dengan betul demikian. Saya juga akan mempersoalkan orang yang saya bayar untuk menguruskan laman Facebook saya mengapa akaun Facebook mereka dilumpuhkan. Bukankah kamu?

Saya masih tidak menjawab soalan itu. “Saya tidak tahu” adalah jawapan yang saya berikan, kerana ia benar. Facebook masih belum memberi saya alasan mengapa akaun saya dimatikan. Selepas membaca sebab Facebook melumpuhkan akaun pada halaman mereka, saya masih dalam keadaan gelap. Saya tidak menambah orang spam, menyiarkan kandungan seksual, mengganggu sesiapa pun. Jadi mengapa mereka membuang saya tidak masuk akal. Hanya selepas saya membaca artikel lain, saya faham sedikit lagi.

penutupan media sosial

Facebook boleh melumpuhkan akaun anda jika nama paparan anda berbeza dari itu pada sijil kelahiran anda. Tambang saya, tetapi tidak banyak. Ia masih fonetik sama, tetapi dieja berbeza dari seluruh keluarga saya. Saya juga mempunyai pelanggan yang baru-baru ini menggunakan promosi peraduan untuk meningkatkan senarai e-mel mereka. Menurut garis panduan promosi Facebook, pertandingan hanya boleh dijalankan di Facebook melalui satu daripada dua aplikasi: ShortStack dan WildFire. Bolehkah itu mengapa akaun saya dimatikan? Saya menyemak halaman Facebook pelanggan dan ia juga hilang. Aha!

Walaupun peraduan itu tidak dianjurkan di Facebook (ia dihoskan di laman web pelanggan), dan pemenang diberitahu melalui e-mel (anda tidak boleh mengumumkan pemenang di dinding anda), saya yakin ini adalah tindakan yang menyinggung saya Facebook tanpa begitu banyak ‘Bye-bye’. Pada ketika ini ia kira-kira seminggu sejak saya mula menulis Facebook pagi pagi, dan saya masih belum mendapat jawapan. Saya menyemak semula halaman yang membolehkan saya menghubungi Facebook, dan menjelaskan bahawa saya kini mempunyai idea yang lebih baik tentang mengapa mereka melumpuhkan saya, dan saya menyesal. Saya tidak pernah berikrar untuk melakukan sesuatu seperti itu lagi (adakah itu benar-benar buruk ??) jika mereka hanya dapat akaun saya.

Saya menghantarnya dan menunggu lagi. Selepas beberapa hari saya menyedari sesuatu. Sesuatu yang sangat penting – Saya buat penapis dalam e-mel untuk e-mel Facebook. Walaupun mereka menghantar e-mel kepada saya, saya tidak akan pernah menerima e-mel kerana ia telah ditetapkan untuk “Langkau Dalam kotak / Padam”. Harsh.

Jadi saya menghantar e-mel lain ke Facebook, kali ini memberitahu mereka bahawa saya mempunyai penapis pada e-mel saya dan jika mereka menghubungi saya sebelum e-mel ini, saya tidak akan terima.

Beberapa hari kemudian saya akhirnya menerima e-mel dari Javier di Facebook. Ini satu-satunya maklum balas yang mungkin saya dapat dari Facebook:

 

Hi,

Malangnya, akaun anda telah dilumpuhkan secara kekal kerana melanggar Syarat Facebook. Kami tidak akan mengaktifkan semula untuk apa-apa sebab. Ini akan menjadi e-mel terakhir kami mengenai akaun anda. Untuk maklumat lanjut mengenai dasar kami, sila baca Piawai Komuniti Facebook: httрѕ://www.fасеbооk.соm/соmmunitуѕtаndаrdѕ/

Terima kasih,

Jаviеr, Pengurus Operasi. Fасеbооk

 

Apa jawapan juvana – pasti Facebook adalah syarikat yang ‘muda’, tetapi saya pasti mesti ada seseorang di sana dengan bijak yang lebih baik daripada kita tidak akan dapat akaun anda – jangan email kami lagi. ‘OK Facebook.

Jadi apa yang saya pelajari dari pengalaman saya dengan Facebook?

Buat cadangan akun Anda! Anda tidak akan tahu jika / bila mereka akan memutuskan untuk memadam anda. Jangan uruskan halaman pelbagai pelanggan anda dengan akaun yang sama. Jika satu halaman / akaun akan dipadamkan, anda tidak akan kehilangan semuanya. Banyak kawan saya adalah orang yang profilnya tersembunyi dari carian, atau mereka melumpuhkan butang “Tambahkan sebagai kawan” menjadikannya mustahil untuk menambahnya.

Telah kira-kira sebulan sejak saya mempunyai akaun saya dilumpuhkan, dan mempunyai banyak masa untuk merenungkan pengalaman. Saya tidak cuba menghubungi Facebook secara langsung kerana saya menerima e-mel daripada Javier, tetapi saya memulakan laman web www.facebook-disabled-my- account.org, dan kempen hashtag di Twitter #FBdisabledMe untuk menarik perhatian kepada pengalaman negatif .

Adakah saya mahu Facebook menukar mereka mematikan dasar? Tidak.

Saya menguruskan beberapa laman web MU dan jika anda mahu seseorang mengalihkan laman web anda, dengan segala cara memadamnya / menghalangnya / apa sahaja. Tetapi bagi Facebook untuk melumpuhkan akaun dan menyimpan data / foto / video / sambungan / catatan blog, itu salah. Apa yang akan dilakukan Facebook jika tiada siapa yang memuat naik kandungan ke laman web ini – Tiada gambar untuk dikongsi atau tag – Tiada rencana ke Suka – Tiada kemas kini status ke LOL pada – Tidak akan ada.

Facebook sepatutnya membenarkan orang yang mereka kurang upaya untuk memuat turun akaun mereka, membiarkan mereka mengambil gambar / video / nota / dsbnya, sebelum pergi ke tanah lapang Google+ yang tidak lagi luntur, atau ke RT kemas kini status rakan mereka (yang bertentangan dengan ‘Memetik’). Facebook sudah membolehkan akaun aktif dimuat turun, jadi mengapa tidak akaun yang dilumpuhkan? Sudah tiba masanya untuk Facebook mendapat sedikit lebih matang di kawasan ini – terutamanya dengan IPO mereka yang diumumkan. Saya sebenarnya mempertimbangkan untuk membeli stok hanya supaya mereka perlu mendengar aduan saya – sekurang-kurangnya saya akan mendapat keuntungan dari mereka.

 

Inѕtаgrаm

social media closures

Instagram adalah aplikasi dan perkhidmatan perkongsian foto mudah alih, desktop, dan Internet yang membolehkan pengguna berkongsi gambar dan video sama ada secara terbuka atau secara peribadi. Ia dicipta oleh Kevin Systrom dan Mike Krieger, dan dilancarkan pada bulan Oktober 2010 sebagai aplikasi mudah alih percuma semata-mata untuk sistem operasi iOS. Versi untuk peranti Android dikeluarkan dua tahun kemudian, pada bulan April 2012, diikuti oleh antara muka laman web yang terhad pada November 2012 dan aplikasi untuk Windows 10 Mobile dan Windows 10 pada bulan April 2016 dan Oktober 2016 masing-masing.

Akaun anda mungkin dilumpuhkan kerana anda tidak mengikuti Garis Panduan Komuniti Instagram atau Syarat Penggunaan. Jika anda percaya ia adalah kesilapan dan ingin merayu proses, anda boleh log masuk ke aplikasi mudah alih Instagram dan ikuti proses rayuan. Lihat: Akaun saya telah dilumpuhkan.

Sekiranya anda tidak menyedari mengapa akaun anda diharamkan, terdapat aplikasi yang melanggar syarat penggunaan Instagram dengan menggunakan API peribadi mereka (yang tidak dibenarkan) dan oleh itu meletakkan anda pada risiko akaun anda diharamkan.

Satu cara utama untuk menentukan sama ada aplikasi menggunakan Instagram Private Instagram adalah jika mereka meminta nama pengguna dan kata laluan Instagram anda di aplikasi tanpa menghantar anda ke Instagram.com untuk log masuk menggunakan OAuth. Cara OAuth adalah cara yang selamat dan selamat. Anda telah berkemungkinan menggunakan OAuth berkali-kali seperti ketika anda diminta untuk “Masuk dengan ____” rangkaian sosial (mis. Twitter, Facebook, Google, dll)

Anda mungkin telah membaca Syarat-Syarat Penggunaan atau Garis Panduan Instagram dalam usaha untuk mengetahui di mana anda salah. Itu semua baik dan bagus, tetapi pertaruhan terbaik anda untuk menghindari pembuangan akaun masa depan adalah dengan hanya bermain dengan peraturan.

Contohnya, sementara anda sememangnya cukup pintar untuk menyedari bahawa menyiarkan kandungan eksplisit dapat mendapatkan akaun anda dilumpuhkan, sesetengah perniagaan masih jatuh ke dalam perangkap memposting foto atau video yang anda tidak memiliki hak untuk. Yup, ia mungkin kelihatan seperti hanya pelanggaran kecil, tetapi ia adalah yang Instagram sangat serius. Kandungan spam adalah satu lagi kemungkinan sebab akaun anda mungkin dilumpuhkan. Anda mungkin ingin menjual produk anda, tetapi jika anda menghantar berulang, kandungan spam atau menggunakan kaedah rendang untuk membina bilangan pengikut anda, anda tidak menyumbang kepada idea komuniti Instagram.

Akibatnya, anda boleh mendapatkan larangan proporsi Pete Rose.

Jika anda fikir akaun anda telah dilumpuhkan secara tidak sengaja, anda mungkin boleh merayu keputusan dengan membuka aplikasinya, memasukkan nama pengguna dan kata laluan anda dan mengikuti arahan pada skrin. Jika anda tidak melihat mesej yang kurang upaya, anda mungkin mengalami masalah log masuk. Jika akaun anda dipadam oleh anda atau seseorang dengan kata laluan anda, tidak ada cara untuk mengembalikannya. Anda boleh membuat akaun baru dengan alamat e-mel yang sama yang anda gunakan sebelum ini, tetapi anda mungkin tidak dapat mendapatkan nama pengguna yang sama.

 

 

 

 

Call 2 Enquire
%d bloggers like this: