Talian hidup mana-mana perniagaan adalah pemasaran. Untuk melihat kejayaan dalam talian, anda perlu menggabungkan pemasaran dengan kandungan berkualiti tinggi. Dengan Internet menjadi semakin penting di dunia moden, pemilik perniagaan berusaha untuk mendapatkan laman web mereka di bahagian atas enjin carian utama seperti Google, Yahoo, dan Bing – terutama jika keuntungan mereka bergantung pada menjana jualan dalam talian. Jika anda menawarkan produk yang boleh mengubah kehidupan seseorang, mereka harus tahu mengenainya. Jadi dapatkan kata keluar. Lihatlah kesan penulisan seo dalam pemasaran digital atas talian.

Banyak kali orang merasa terharu ketika datang ke pemasaran dalam talian kerana ada begitu banyak teknik yang berbeda untuk pemasaran internet. Terdapat iklan sepanduk, bayar per klik, pemasaran e-mel … dan senarai boleh terus dan terus. Tetapi, ada satu teknik pemasaran internet yang boleh meletakkan perniagaan anda di radar dalam talian dan menarik pelanggan berkualiti berulang-ulang, selama-lamanya dan itulah penulisan salinan SEO.

 

Kesan penulisan SEO dalam pemasaran digital atas talian

Pada masa ini, terdapat banyak persaingan yang berada di bahagian atas enjin carian. Penulisan SEO telah terbukti menjadi strategi jangka panjang yang sangat baik untuk memaksimumkan hasil anda. Di Kognifi, kami menggunakan kemahiran gabungan Copywriter Web dan Pengoptimasi Enjin Carian untuk secara mendadak meningkatkan prestasi laman web di Laman Hasil Carian Engine, menghasilkan kedudukan yang lebih tinggi dan peluang tanpa had.

Walau bagaimanapun, sebelum kita menyelidiki mengenai penulisan seo dalam pemasaran digital atas talian dan impaknya, marilah kita mendapatkan sesuatu yang lurus. Ya, saya bercakap tentang apa arti penulisan salinan SEO?

 

Apakah maksud penulisan SEO?

seo copy writing on digital online marketing

Kesatuan membuat kuasa. Jika kita dapat menggabungkan dua konsep untuk bekerja bersama, perkhidmatan ini akan menjadi lebih baik.  Oleh itu, istilah penulisan salinan SEO boleh ditakrifkan sebagai perikatan yang ideal kerana dua konsep yang beroperasi dengan tangan, iaitu “SEO” dan “Penulisan”.

Penulisan salinan SEO adalah salah satu senjata pemasaran online yang paling kuat bagi mana-mana projek untuk memperoleh hasil berulang. Ia adalah perpaduan dua konsep yang, jika digunakan dengan betul, membuat perbezaan. Dengan penulisan salinan SEO, anda dapat melihat penglihatan organik dengan kandungan menarik yang mendorong pengguna untuk mengambil tindakan yang ditentukan.

Penulisan salinan SEO pada pemasaran dalam talian digital adalah sistem penulisan nilai yang baik, menarik kandungan untuk laman web menggunakan ketumpatan pas kata kunci dan frasa kata kunci untuk menyajikan maklumat kepada pelawat. Tujuan utamanya adalah memastikan laman web ini tinggi di enjin carian untuk istilah carian tertentu. Ia adalah bahan penting dalam pengoptimuman enjin carian laman web.

Mempunyai keupayaan untuk menerapkan SEO dan menyalin tulisan sekaligus, tidak semudah itu. Akibatnya, SEO memerlukan penulis kandungan SEO profesional yang mempunyai pengetahuan SEO dan promosi laman web yang mencukupi. Malah, kebanyakan usahawan dan syarikat tidak menggunakan penulisan salinan SEO, tetapi hanya melaksanakan strategi penentuan kedudukan web. Itulah sebabnya kebanyakan inisiatif yang anda ada di Internet gagal. Ia memerlukan pengetahuan yang mantap tentang bagaimana melakukan penulisan salinan SEO yang baik; Inilah kunci kejayaan.

 

Bagaimana untuk melakukan Penulisan Salinan SEO yang Baik

Mungkin awak mula letih. Selepas menerbitkan artikel lain yang menarik (tentang yang akan membuat anda dari kerusi ke yang paling tidak peduli), apa-apa yang berlaku di blog anda. Tiada tweet, atau sejenisnya, ataupun komen. Ia seolah-olah seolah-olah tiada siapa yang memberikan sesen pun untuk apa yang anda tulis. Walau bagaimanapun, masalahnya bukanlah idea-idea anda yang buruk atau yang anda menulis dengan buruk, tetapi Internet terlalu tepu. Bayangkan, bagaimana mungkin ada orang yang kecewa dengan anda?

Nasib baik, nampaknya menjadi penyelesaian untuk anda: Jika anda ingin artikel anda untuk mencapai pembaca yang berminat, anda hanya perlu muncul di Google dalam kedudukan yang menonjol.

Persoalannya ialah, bagaimana anda melakukannya? Nah, dengan menguasai seni penulisan salinan SEO. Juga dikenali sebagai penulisan salinan SEO, penulisan salinan SEO terdiri daripada menulis teks yang dioptimumkan untuk enjin carian untuk meletakkan anda di atas hasil untuk kata-kata tertentu atau frasa utama. Dengan cara ini adalah mungkin untuk menarik pembaca yang berminat:
Mereka mencari, dan di sana anda muncul. Kemudian anda boleh membaca apa yang anda tulis, anda boleh memberi komen, dan anda boleh membagikannya di rangkaian sosial.

 

Di bawah ini kami mendedahkan rahsia penulisan salinan SEO. Berhati-hati, ini bukan cara untuk menipu enjin carian, tetapi proses yang bersih untuk membuat teks yang akan merayu kepada Google sebanyak pembaca anda.

1. Dapatkan Sedia Dimulakan
Penulisan SEO tidak begitu berbeza dari yang lain. Sama seperti apabila anda menulis e-mel, laporan, atau resipi, anda perlu tahu beberapa cadangan sebelum anda mendekati papan kekunci:

  • Tujuan anda: Pertimbangkan apa yang anda ingin capai dengan teks anda. Ini mungkin memberi inspirasi kepada sekumpulan orang, menjelaskan konsep rumit, atau meyakinkan mereka bahawa produk anda adalah apa yang mereka cari.
  • Penonton sasaran anda: Memang benar bahawa di Internet teks anda akan dibaca oleh ramai orang, tetapi itu tidak menghalang mereka daripada menulis seolah-olah hanya seorang sahaja yang membaca anda. Individu ini harus mewakili pembaca ideal anda.
  • Imej yang anda mahu sampaikan: Ini adalah sesuatu yang dalam banyak situasi anda tidak perlu menimbulkan; keluar secara semula jadi. Tetapi anda mungkin mahu memastikan anda memberikan imej yang betul dan tiada siapa yang mendapat gambaran yang salah.

 

2. Cari kata kunci yang bermakna
Daripada menulis tentang topik rawak dan menyeberang jari anda supaya seseorang berminat, lebih praktikal untuk mengetahui terlebih dahulu apa yang orang cari di Google dan menulis tentangnya. Oleh sebab itu, penting untuk mencari kata kunci. Ia memberikan anda isu-isu yang penting kepada penonton anda, dan bahasa yang tepat yang mereka gunakan ketika membicarakannya.  Memahami ini adalah langkah pertama untuk menulis SEO yang baik.

3. Menulis secara semula jadi
Pada masa lalu, orang biasa memasukkan teks kata kunci mereka dengan niat meningkatkan kesesuaian halaman mereka. Enjin carian sangat penting bahawa apabila mereka mendapati laman tepu dengan satu perkataan, mereka menganggap bahawa ia lebih relevan dan memberikan lebih banyak berat kepada hasilnya. Tetapi itu sejarah. Pencari hari ini cukup pintar untuk mengetepikan perkiraan kata, ketumpatan, dan gimik lain. Satu-satunya perkara yang penting sekarang ialah menggunakan kata-kata yang digunakan oleh orang secara semulajadi. Teks yang dimuatkan dengan kata kunci sukar dibaca, yang dengan cepat menakutkan pembaca. Oleh itu, apabila anda menulis untuk Web, ingat bahawa anda melakukannya untuk orang, bukan enjin carian.

 

4. Optimumkan untuk disukai Google
Ia mungkin kelihatan bahawa memuat naik teks dari Word ke laman web adalah semudah menyalin dan menampal, tetapi berbuat demikian akan membawa anda dari sebarang kemungkinan dalam carian. Google, seperti enjin carian lain, didasarkan pada beberapa faktor untuk menentukan halaman mana yang akan muncul dahulu dan yang mana kemudiannya. Salah satu daripada mereka adalah kaitan, yang mempunyai kaitan dengan sejauh mana halaman anda diberi pertanyaan carian. Untuk mengukur kaitan, enjin carian mengambil kira kata-kata yang muncul di dalam teks halaman, tetapi juga di mana ia diletakkan, dan dengan cara apa. Oleh sebab itu, penting untuk mengikuti beberapa prinsip pengoptimuman.

Gunakan kata kunci dalam tajuk: Judul halaman menandakan teks yang muncul dalam tag penyemak imbas, dan juga teks pautan dalam hasil carian. Enjin carian sangat menghargai kata-kata yang muncul dalam tajuk, jadi jangan ketinggalan.

Masukkan nama halaman mesra: Walaupun nama halaman itu sendiri bukan salah satu faktor paling berat pada carian, ia boleh mempengaruhi apabila digunakan sebagai teks pautan.

Sediakan penerangan yang menarik: Penerangan meta tidak membantu anda mendapatkan kedudukan yang lebih baik dalam enjin carian, tetapi ia membantu anda untuk menarik klik. Perhatikan bahawa teks huraian muncul sebagai iklan pada halaman hasil carian, tepat di bawah tajuk.

Gunakan tajuk: Tajuk h1, h2, dan lain-lain bukan sahaja membantu untuk memisahkan bahagian teks yang berbeza tetapi memudahkan untuk mengimbas oleh pengguna. Atas sebab itu, anda harus memberi mereka peluang, walaupun mereka bukan gaya anda.

Mengoptimumkan pautan: Pautan adalah elemen berat sejauh SEO berkenaan. Enjin carian memberikan lebih relevan kepada kata-kata yang muncul dalam teks pautan. Dan bukan hanya halaman yang mengandungi pautan, tetapi halaman yang mana titik pautan itu.

Optimalkan imej: Adalah idea yang baik untuk menemani teks dengan imej yang relevan, kerana ia membantu menarik perhatian dan menjadikannya lebih menyeronokkan.

Setakat ini kami telah mencapai sesuatu yang asas: Jelaslah kepada Google bahawa kandungan halaman anda sesuai dengan apa yang pengguna cari. Dan sudah cukup untuk meletakkan anda puluhan langkah di hadapan kebanyakan halaman yang membanjiri rangkaian. Sekarang, mari hubungilah APAKAH IMPAK PENULISAN SEO DALAM PEMASARAN ATAS TALIAN:

 

Impak Penulisan SEO dalam Pemasaran Digital Atas Talian

Search Engine Marketing - Impact on Digital Marketing

Mungkin anda adalah antara orang-orang yang telah memulakan projek dalam talian sebagai sistem perniagaan; Saya yakin bahawa anda telah dilatih sebelum ini untuk mendapatkan penglihatan melalui enjin carian. Di Internet, terdapat banyak blog dan kursus pemasaran dalam talian yang dapat membantu anda dalam tugas ini. Walau bagaimanapun, ia hanya teori. Memang benar bahawa anda sudah mempunyai asas kukuh mengenai apa yang anda perlu lakukan. Dan anda juga telah melihat tutorial yang bagus di mana anda boleh melihat semua langkah untuk dilakukan secara langsung. Ambil penyelesaian di hadapan mata anda. Tiada apa yang boleh gagal kerana jika seorang profesional mengajar anda dan ia berfungsi untuk anda, mengapa tidak anda?

Dan jelas bahawa anda akan melakukan apa yang telah diajar. Anda fikir penukaran dijamin dan itu hanya masa sebelum keputusan pertama tiba. Walau bagaimanapun, hari, minggu dan bulan berlalu, dan pada masa ini, anda tidak memperoleh apa-apa. Memang benar bahawa anda telah belajar meletakkan artikel di halaman pertama. Penglihatan yang anda ada, tetapi jangan tukar. Anda masih mempunyai 0 euro menang dan, dengan sedikit nasib, anda mendapat beberapa jualan lain. Tetapi tidak cukup bagi anda untuk dapat mendedikasikan diri anda sepenuh masa untuk projek anda kerana anda tidak hidup di udara, anda memerlukan wang.
Apa yang sedang berlaku? Bagaimanakah anda tidak boleh mendapatkan keputusan? Hakikatnya adalah bahawa anda tidak menyukai pengguna dan oleh itu memilih untuk membeli persaingan anda sebelum anda? Atau ada sesuatu yang tersembunyi yang anda tidak tahu?

Marilah kita menjadi jelas. Kebanyakan kursus pemasaran dalam talian mengajar anda SEO, iaitu, meletakkan halaman web, blog, kedai dalam talian dan bahkan meletakkan aplikasi mudah alih. Walau bagaimanapun, mereka tidak mengajar anda bagaimana untuk menukar. Memang benar bahawa mereka selalu memberitahu anda bahawa anda perlu menulis kandungan asal dan memberikan nilai untuk mendapatkan pengguna melakukan tindakan yang anda mahukan. Tetapi anda fikir anda sudah melakukannya. Anda menulis kandungan unik, asli dan maklumat anda tidak dapat dikalahkan, tetapi semuanya tetap sama.

Kemudian, anda mempunyai perasaan bahawa semua usaha anda tidak berguna dan apa sahaja yang anda lakukan, tiada apa yang akan berubah. Sudah tentu anda sedar bahawa terdapat penyelesaian, tetapi anda memerlukan jawapan. Lebih-lebih lagi, anda akan gembira memberikan beberapa petua asas untuk mengubah strategi pemasaran kandungan anda berdasarkan idea anda. Adakah anda merasa dikenal pasti dengan cerita ini? Adakah anda di antara mereka yang terjebak pada ketika ini? Sekiranya ia berlaku kepada anda, Benarlah apa yang anda perlukan adalah SEO Copy writing.

Kesan penulisan seo dalam pemasaran digital atas talian tidak boleh dinyatakan. Apabila ia dilakukan dengan betul, ia bukan sahaja meningkatkan kedudukan carian anda tetapi menawarkan sesuatu yang lebih besar daripada itu.

Berikut adalah beberapa IMPAK PENULISAN SEO DALAM PEMASARAN DIGITAL ATAS TALIAN:

1. Memperbaiki kedudukan di enjin carian
SEO hebat membentangkan kandungan anda yang lebih banyak dan akan membantu ia menuntut lebih banyak tempat utama dalam Search Engine, yang penting kerana tempat ini mendakwa majoriti klik dan perhatian. Ini adalah logik di belakang kehadiran web maksimum; Membuat laman web anda dijumpai pada halaman pertama hasil carian mesin. Setiap syarikat bekerja keras untuk mengambil tempat teratas mana-mana penyenaraian enjin carian setiap kali kata kunci tertentu digunakan. Dengan menulis salinan SEO yang baik, mudah untuk mencapai matlamat ini.  Selain itu, pengemaskinian kandungan tetap membantu termasuk kata kunci tambahan yang berkaitan dengan jenama. Dengan cara ini, anda meningkatkan peluang anda untuk meningkatkan kedudukan carian anda untuk kata kunci khusus dan industri.

 

2. Jimat Wang
Sekiranya anda bergantung kepada penempatan berbayar, atau iklan berbayar untuk mendapatkan pelanggan anda, perkhidmatan penulisan SEO boleh menjadi kos efektif. Daripada kaedah “semburan dan berdoa”, penulisan salinan SEO membantu anda menargetkan penonton yang ingin anda lalui, dan memberikan kandungan laman web anda jalan ke ranking secara organik.

 

3. Menyumbang untuk menyambung ke pasar sasaran secara langsung
Selain memiliki laman web yang menarik, laman web ini sepatutnya dapat berkomunikasi dengan cepat dengan sasaran anda. Melalui frasa dan kata-kata yang menawan, anda memaksimumkan kemungkinan anda menarik perhatian pelawat dan pelanggan anda. Mempunyai seorang jurutera profesional yang kompeten, berdedikasi dan berpengalaman yang menyedari tuntutan pasaran sasaran anda adalah penting untuk membolehkan anda untuk menyampaikan mesej perniagaan anda dalam nada dan bahasa yang sesuai dan juga mempertahankan pelanggan yang berpotensi. Ini akan meningkatkan bilangan pelanggan kembali ke perniagaan anda.

 

4 . Jauhkan Anda Di Hadapan Utama Kandungan
Enjin carian seperti Google menjanjikan bahagian pasaran yang semakin besar, sebagai hasil yang menunjukkan lebih banyak kelihatan di dalamnya, tentunya langkah pintar. Yang lebih mudah adalah untuk pelanggan yang berpotensi untuk mencari syarikat anda, mencari kandungan anda, dan mempunyai interaksi berharga dengan perniagaan anda, semakin banyak jualan perniagaan anda mungkin dengan penulisan seo dalam pemasaran digital atas talian

 

5 . Membantu Anda Memberi Kandungan Paling Bermakna Di Internet
Penulisan salinan kaya kandungan membolehkan anda memberikan jawapan kepada soalan dan juga keperluan pengguna. Sekiranya anda mencari jalan untuk mencapai matlamat ini, maka anda pasti boleh yakin bakal pembeli anda akan datang lagi dengan menyedari bahawa anda adalah sumber yang sangat baik yang memberikan mereka maklumat berkualiti tinggi yang mereka cari. Syarikat-syarikat dalam pertandingan sengit, dan pemasaran kandungan yang betul memisahkan anda dari yang lain. Selain melihat laman web anda sebagai alat pemasaran untuk produk atau perkhidmatan anda, anda juga perlu memikirkannya sebagai medium yang sangat baik untuk menawarkan maklumat target khalayak anda mengenai perkara-perkara yang anda berurusan dengan tanpa kos.

 

6 . Bantu untuk kekal dalam persaingan
Jika anda tidak berfungsi untuk meningkatkan enjin gelintar anda dioptimumkan, tetapi semua pelawat anda, anda boleh yakin anda pasti tertinggal. Semua orang melakukan kerja hari ini. Oleh itu, anda tidak mampu menjadi orang terakhir di dalam bas.

 

7 . Membantu Anda Menjawab Soalan-soalan Penting Seperti Siapa, Apa, Di mana, Bila Dan Kenapa
Syarikat menggunakan penulisan salinan untuk menyampaikan mesej penting mengenai lokasi, orang, produk dan apa sahaja yang berkaitan dengan perniagaan mereka. Oleh itu, seorang penulis iklan yang baik akan membantu meletakkan perkara-perkara yang jelas kepada penonton menerusi penulisan salinan tersuai yang menunjukkan penonton sasaran ke landasan yang betul sebaik sahaja mereka melawat laman web. Tanpa penulisan salinan yang sempurna dan profesional, anda akan kehilangan pelanggan anda untuk pesaing perniagaan anda. Semua di laman web anda; tajuk utama, jawatan blog, dan juga masalah kandungan. Setiap perkataan adalah penting!
Pelawat ditarik ke dalam penulisan salinan anda untuk memastikan lawatan kedua kali. Penasihat profesional anda mesti, sebagai hasilnya, memberi tumpuan kepada memastikan bahawa mereka menyediakan kandungan berkualiti tinggi yang akan diminati oleh pelanggan dan pelawat apabila mereka melawat laman web anda.

 

8 . Akan Membantu Anda Menghapuskan Penalti Google
Perniagaan dalam talian adalah trendy pada masa kini, dan setiap perniagaan melakukan yang terbaik untuk dianggap sebagai pemimpin pasaran di niche mereka. Disebabkan ini, jenama berusaha keras untuk mendapatkan kandungan yang berkaitan untuk meningkatkan laman web mereka. Ini kadang-kadang membabitkan pembelian kandungan pra-tulis oleh penulis serigala bebas. Ini nampaknya pendekatan yang lebih cepat untuk banyak syarikat, tetapi sebenarnya adalah kandungan yang mungkin menyebabkan penalti oleh enjin carian.
Pembelian pakej kandungan yang telah ditulis tidak sesuai, tetapi banyak syarikat memuat naik kandungan kerana ia tidak menyemaknya. Kemungkinannya kandungan yang sama digunakan oleh pesaing sudah. Setelah duplikat kandungan di laman web anda membunuh diri terhadap syarikat anda, dan enjin carian tidak akan membebaskan anda daripada mendapatkan hukuman berat seperti mendapat bermula dari halaman penyenaraian carian. Ia mungkin kelihatan mahal untuk mendapatkan salinan salinan asal, berkualiti tinggi dan unik SEO, tetapi perlu diingat bahawa ia akan membayar lebih banyak lagi.

Kesimpulan

Baik, kandungan SEO yang disajikan adalah penting; anda memandang rendah pada bahaya anda. Ia adalah penting bahawa anda menggunakan perkhidmatan penyunting copy yang berpengalaman dan kompeten. Itu akan membuat ayat-ayat yang betul secara betul dengan ejaan yang betul dan juga tanda baca yang sesuai antara sebab-sebab lain.
Berani untuk meningkatkan laman web dan kekuatan jenama anda, dapatkan penulisan daripada penulis SEO yang berpengalaman. Terutama yang mengetahui tentang kepentingan kandungan yang konsisten dan segar di laman web anda.

 

 

 

Call 2 Enquire
%d bloggers like this: