Impak Pengaturcara dan Pereka Laman Web. Hari ini untuk kejayaan perniagaan anda, pembinaan laman web adalah satu faktor yang sangat penting. Semua pemilik perniagaan haruslah mempunyai satu laman web yang berfungsi untuk menerangkan semua aspek tentang perniagaan anda dan dapat dapat menarik perjatian pengguna dalam talian. Reka bentuk dan kandungan laman web anda hendaklah jelas dan mempunyai maklumat yang berguna. Jadi untuk mempromosikan perniagaan anda, pengaturcara laman web, pereka web dan juga Optimasi Enjin Carian (SEO) adalah aspek yang sangat penting.

 

 

Apabila sesebuah perniagaan berada dalam talian, aspek-aspek seperti reka bentuk web, pembinaan web,dan cara mempromosikan laman web adalah sangat penting. Untuk membina satu laman web yang cantik dan berguna, anda memerlukan tenaga mahir seorang pereka web dan atau syarikat pereka web untuk mereka bentuk laman web anda mengikut pasaran semasa dan membina laman web yang memenuhi keperluan.

Impak Pengaturcara dan Pereka Laman Web

Sebuah syarikat pembangunan dan pereka web menggunakan teknologi yang moden, standard pengekodan dan proses analisis kualiti yang penting untuk merekabentuk dan membangunkan tapak web untuk menghasilkan laman web yang berkualiti tinggi.

Syarikat-syarikat ini juga boleh membantu anda untuk menghasilkan aplikasi dengan web interface yang baik dan juga menawarkan pelbagai khidmat pembangunan web seperti laman web e-dagang, portal, aplikasi web dll. Selepas reka bentuk dan pembangunan laman web, anda perlu mempromosikannya secara dalam talian dan memastikan pengguna dalam talian dapat mencari laman web anda dengan mudah di internet. Untuk itu, anda perlu mempromosikan tapak web anda pada semua enjin carian utama seperti Google, yahoo, MSN dan lain-lain supaya laman web anda berada di kedudukan teratas dalam penyenaraian enjin carian.

Pengoptimuman Enjin Carian (SEO)

Pengoptimuman Enjin Carian

Pengoptimuman enjin carian atau SEO adalah proses mengoptimumkan tapak web anda untuk berada di kedudukan teratas dalam enjin carian. Proses pengoptimuman SEO termasuklah pengoptimuman halaman, pengoptimuman halaman di luar dan lain-lain untuk mempromosikan laman web anda. Dalam beberapa bulan hasil proses pengoptimuman, anda akan dapati ramai pengunjung mula datang di laman web anda. Syarikat yang menawarkan Pelbagai Perkhidmatan SEO juga boleh membimbing anda dalam meningkatkan fungsi laman web anda dengan melakukan analisis kualiti dan memberitahu anda tentang perkara tambahan yang perlu anda lakukan di tapak web anda untuk memperbaikinya.

Di dunia moden ini, pertumbuhan perniagaan banyak boleh dilihat dengan mudah melalui kehadiran dalam talian. Sama ada perniagaan besar atau kecil, laman web telah menjadi satu keperluan. Perkembangan laman web adalah tugas yang sangat mencabar kerana ia termasuk merancang, membina, pengoptimuman enjin carian dan penciptaan kandungan. Semua tugas ini hanya dicapai oleh pemaju web profesional dan berpengalaman. Proses pembangunan web selagi keseluruhan perkhidmatan sebuah syarikat perlu diletakkan di satu tapak sahaja.

Beberapa kelebihan pembangunan laman web diberikan di bawah:

 

Kelebihan Pembangunan Web:

 1. Laman web adalah wajah sesebuah syarikat, kerana ia memberi gambaran lengkap tentang prestasi syarikat.
 2. Ia adalah alat pemasaran interaktif. Oleh kerana itu, sebuah syarikat dapat menunjukkan semua produknya di seluruh dunia.
 3. Ia membolehkan untuk berkomunikasi dengan pelanggan secara langsung.
 4. Ia memberi peluang kepada anda untuk mengalahkan pesaing di pasaran.
 5. Oleh kerana portal dalam talian, kesedaran boleh dibuat mengenai produk dan perkhidmatan.
 6. Laman web bukan sahaja memperkukuh hubungan pelanggan dan pemilik tetapi juga memberi peluang untuk meningkatkan jualan dan memperoleh keuntungan maksimum.

Selepas membangunkan laman web, reka bentuknya juga sangat penting. Merekabentuk bermakna menambah warna, gambar dan teks yang memberitahu sesuatu yang tentang syarikat itu.

Untuk membuat reka bentuk yang cekap, pereka web profesional diperlukan. Reka bentuk laman web merangkumi perkara-perkara berikut:

kognifi_web-dd_reka-web

 1. Merekabentuk dan reka bentuk grafik adalah sangat penting dalam reka bentuk web. Ini termasuk logo, sepanduk, imej dan ciri interaktif mengenai syarikat.
 2. Susun atur web juga merupakan bahagian penting dalam mereka bentuk dan ia mewakili susun atur halaman web.
 3. Sekiranya pengguna suka laman web anda dan ingin melihat rupa, dia boleh melalui sistem navigasi.
 4. Satu lagi perkara penting ialah fon dan tipografi. Ini bermakna fon perlu kelihatan menarik dan menarik, supaya mereka dapat menarik pelanggan.
 5. Satu lagi faktor penting yang perlu diingat semasa reka bentuk web ialah pengoptimuman enjin carian. Ini bermakna laman web anda harus mudah diakses dan didekati. Ia juga bermaksud untuk mendapatkan lebih tinggi dalam enjin carian seperti Google, Yahoo dan Bing.

Natijahnya, pembangunan dan reka bentuk web amat penting bagi pertumbuhan sebuah syarikat. Oleh kerana tapak yang baik, seseorang boleh mendapatkan peluang yang tinggi untuk bersaing di peringkat antarabangsa. Selain memperoleh keuntungan maksimum dengan kehadiran dalam talian, seseorang juga boleh membuat syarikatnya dikenali.

Mengapa rekaan web begitu penting dalam pemasaran?

kognifi_web-dd_Kempen-Pemasaran

Banyak eksekutif perniagaan mengabaikan kepentingan reka bentuk web dalam prestasi pemasaran keseluruhan, tetapi kebenarannya boleh membuat atau memecahkan kempen anda, terutamanya jika anda memasarkan dalam talian. Walaupun pemasaran syarikat anda mungkin mendapat perhatian dari orang ramai dan membuat mereka melakukan tindakan, reka bentuk laman web anda akan memutuskan sama ada mereka membuat pembelian atau tidak.

Berikut adalah beberapa hujah yang kuat untuk membuktikan kepentingan reka bentuk web dalam kempen pemasaran.

Kajian menunjukkan bahawa 75 peratus orang menilai kredibiliti perniagaan berdasarkan reka bentuk laman webnya. Jelas sekali, kredibiliti mempunyai hubungan langsung dengan bagaimana orang mungkin membuat pembelian. Ini bermakna anda akan kehilangan pelanggan jika laman web anda mempunyai reka bentuk yang kurang baik. Anda perlu memastikan bahawa laman web anda adalah saluran perniagaan yang sah dan boleh dipercayai, dan sering ditentukan oleh kualiti reka bentuk web. Satu lagi hujah yang kuat untuk reka bentuk web ialah; Reka bentuk web mempunyai kesan langsung kepada pertambahan pelanggan. Reka bentuk laman web untuk kempen pemasaran dapat menghasilkan jumlah pelanggan yang sangat ramai. 

Walaupun anda sedang mengiklankan perniagaan anda di saluran luar talian, orang akan cuba pergi ke dalam talian untuk menyemak laman anda. Ia seperti laman web anda yang berfungsi sebagai kad perniagaan digital. Anda perlu memastikan reka bentuk web anda mencerminkan usaha pemasaran anda di luar talian juga. Penyampaian visual yang tersendiri dapat membuat pemasaran anda kehilangan kesan yang diinginkan. Anda perlu menyampaikan reka bentuk dan pengalaman yang padat untuk meneruskan perbualan prospek dari kenalan luar talian awal.

kognifi_web-dd_Prestasi

Bukan itu sahaja, anda perlu memastikan bahawa mesej produk dan perkhidmatan perniagaan anda dinyatakan dengan jelas di laman web anda. Pada dasarnya anda mahu reka bentuk anda untuk membuat kesan pertama yang baik sementara juga meninggalkan kesan yang berkekalan. Reka bentuk web juga lebih daripada persembahan visual laman web. Ia juga terdiri daripada kebolehgunaan, antara muka pengguna dan seni bina laman web, yang semuanya adalah di bawah web interface.

Memperbaiki aspek-aspek hasil rekabentuk ini pada kadar yang lebih rendah, masa yang lebih tinggi yang dibelanjakan di tapak, kenaikan rujukan dan laluan penukaran yang lebih baik. Untuk memaksimumkan hasil kempen pemasaran anda, anda perlu berusaha memperbaiki bidang reka bentuk ini.

Call 2 Enquire
%d bloggers like this: