Aliran Kerja Laman Web

Aliran kerja laman web untuk hasil perniagaan yang lebih baik memerlukan pemahaman yang baik mengenai hasil perniagaan dan perdagangan web. Sebagai seorang pereka web yang merupakan sebahagian daripada pasukan pembangunan web yang lebih besar, adalah biasa bahawa anda perlu menyesuaikan banyak tugas secara serentak.

Setelah mencipta draf reka bentuk pertama untuk pelanggan anda dan kini menunggu maklum balas pertama, anda mungkin sangat teruja tentang bagaimana kerja anda akan dirasakan oleh pelanggan. Dengan begitu banyak perkara yang perlu dipantau dalam tempoh masa yang ketat, mudah dikalahkan oleh kerumitan projek. Terdapat banyak langkah yang terlibat dalam mereka bentuk laman web atau aplikasinya. Langkah-langkah ini sedikit berbeza dari orang ke orang, tetapi aliran kerja asas tetap sama. Dengan aliran kerja laman web yang baik untuk membuat keputusan perniagaan yang lebih baik dan dengan beberapa alat dan perisian, anda dengan mudah akan memastikan bola bergolek dan mengelakkan kitaran maklum balas yang panjang. Aliran kerja saintifik diakui secara meluas sebagai “paradigma berguna untuk menggambarkan, mengurus, dan berkongsi analisis saintifik yang kompleks”. Mereka adalah kaedah yang sering digunakan oleh eksperimen silico.

 

Aliran kerja saintifik

Aliran kerja saintifik telah muncul untuk mengatasi masalah kerumitan yang berlebihan dalam eksperimen saintifik dan aplikasi. Mereka menyediakan cara deklaratif peringkat tinggi untuk menentukan apa yang tertentu dalam percubaan silico yang dimodelkan oleh aliran kerja yang ditetapkan untuk mencapai, bukan bagaimana ia akan dilaksanakan.

Pelbagai jenis tugasan yang boleh dilakukan dalam aliran kerja boleh dilaksanakan oleh perkhidmatan tempatan, perkhidmatan web jauh, skrip, dan aliran kerja sub – kerja (aliran kerja lengkap digunakan sebagai subrutin di yang lebih besar). Setiap komponen hanya bertanggungjawab untuk fragmen kecil fungsi, oleh itu banyak komponen perlu dirantai dalam saluran paip untuk mendapatkan aliran kerja yang boleh melaksanakan tugas yang berguna.

 

Menghubungkan komponen

aliran kerja laman web

Proses mengaitkan komponen dikenali sebagai komposisi arus kerja, hasilnya yang dihasilkan model konseptual analisis saintifik yang diterangkan. Model ini sering diwakili sebagai struktur grafik seperti yang mentakrifkan aliran data dalam aliran kerja – dan dengan itu makna semantiknya. Merepresentasikan semua sumber heterogen yang diperlukan disatukan ke dalam aliran kerja tunggal ini, sehingga menimbulkan terperinci yang berlebihan dan menumpukan pada matlamat sebenar eksperimen.

Penggunaan aliran kerja membolehkan pemuatan sebahagian besar pemprosesan data ke komponen terpencil dan menjadikannya layak untuk melaksanakan aliran kerja yang lebih besar dan lebih kompleks pada komputer peribadi biasa. Ini adalah sebab mengapa perkhidmatan Web biasanya dipilih untuk melaksanakan sebahagian besar pengiraan teras dalam aliran kerja, sedangkan perkhidmatan dan skrip setempat digunakan untuk melaksanakan prosedur penukaran format data dan tugas tambahan lain.

 

Kelebihan menggunakan aliran kerja laman web

Satu lagi kelebihan menggunakan aliran kerja adalah berpotensi untuk mengotomatisasi tahap pemprosesan yang berulang-ulang sehingga kerja penyelidikan diketahui terlibat. Ini seterusnya dapat merangsang laju penyelidikan dan produktiviti keseluruhan eksperimen melalui penjimatan yang jelas dalam masa dan usaha. Selain itu, ini membuktikan bahawa kepentingan kerja tapak web mengalir untuk hasil perniagaan yang lebih baik.

Oleh kerana perkhidmatan dalam aliran kerja tidak biasanya berada di mesin yang digunakan untuk membuat dan menjalankan aliran kerja, mesin tempatan anda tidak perlu menjadi superkomputer. Dengan memasang dan menggunakan Sistem Pengurusan aliran yang sangat baik, anda boleh memanfaatkan sumber-sumber beberapa institusi, beratus-ratus aplikasi analisis dan beribu-ribu CPU yang bernilai kuasa pengkomputeran sepenuhnya secara percuma, tanpa pemasangan atau sokongan yang mudah untuk anda.

 

 

 

 

Call 2 Enquire
%d bloggers like this: